Munkatársak

Dr. Dobos András

Dr. Dobos András

c. Egyetemi Docens, PhD doktorandusz, igazságügyi állatorvos szakértő

„Az állatorvoslásban, az állatorvosi szemészetben a dogmákat le kell dönteni”
A magyar állatorvosi szemészetet át kell emelni a XXI. századba. Állatorvosi szemészettel 2003 óta foglalkozom. Csak a legmagasabb szintű diagnosztikai eszköztárral és műtéti eszköztárral lehet a tisztelt tulajdonosokat a szakma legmagasabb színvonalán kiszolgálni. Ez volt a mottóm a szemészeti rendelő, diagnosztikai vizsgáló és a műtő létrehozásakor.
Magyarországon egyedülálló és Európában is kiemelkedő minőségű szemészeti rendelőt, szemészeti műtőt hoztunk létre
Olyan diagnosztikai eszközök állnak a tisztelt tulajdonosok rendelkezésére, amelyek a szemészeti szűrővizsgálatokhoz, a szemészeti diagnosztikához, szemészeti műtétek elvégzéséhez minden feltételt biztosítani tudnak. A Pécsi Orvostudományi Egyetemen a Gyógyszertani Tanszékkel közösen évek óta alapkutatásban rendelőnk részt vesz, amelynek szemészeti vizsgálatait rendelőnk eszköztára végzi el. Alapító tagja voltam a Magyar Kisállat Szemészeti Egyesületnek és annak első társ alelnöke. Rendelőnkben végeztünk először Magyarországon elektroretinogrammos vizsgálatot (ERG), amely a katarakta (szürke hályog) műtétekhez elengedhetetlen. Ugyan így a PRA betegség felderítéséhez és a retinának az elektrofiziológiai vizsgálatához. Szintén rendelőnk rendelkezik Magyarországon egyedül és Európában OCT – Optikai Coherencia Tomograph vizsgáló eszközzel, amely a humán diagnosztikában is a legmodernebb eszköznek számít. Szaruhártyától egészen a retináig szövettani vizsgálatok elvégzésére alkalmas. (Itt a PRA felderítése, megállapítása, diagnosztizálása, glaukóma felderítése, megállapítása, diagnosztizálása).
Rendelőnk műtéti eszköztára szintén egyedülálló Magyarországon és kiemelkedő Európában
Rendelőnk műtéti eszköztára szintén egyedülálló Magyarországon és kiemelkedő Európában, a 820 µm-es szupra szemészeti lézerkészülékkel, amelynek a szem minden rétegére alkalmazható műtéti technikája van. Itt a glaukóma gyógyítása (szemgolyót nem távolítunk el glaukóma miatt), a retinában keletkező vérzések gyógyítása, a cukorbetegség következményének gyógyítása a szemben, valamint a retina leválás lézeres kezelése is megtörténik.
Célom, hogy az állatorvosi szemészet a XXI. századba átemelődjön az Önök segítségével
Megtisztelnek azzal, hogy rendelőnket felkeresik és kedvencük szemének gyógyítását, vagy egészségének megőrzését ránk bízzák.
Lengyel Gábor

Lengyel Gábor

Asszisztens

2008 óta dolgozom a rendelőben. Az adminisztratív tevékenység mellett UH és röntgenképek szakmai elemzésének előkészítése valamint a szemészeti műtéti eszköztár működtetése a feladatom.
Dr. Dobos Andrásné

Dr. Dobos Andrásné

Rendelő tulajdonos, ügyvezető

Férjem munkáját a kezdetektől fogva támogatom. A rendelő adminisztratív ügyeinek vezetése, a házi labor üzemeltetése tartozik feladataim közé.