Konzervatív szemészeti kezelés

Konzervatív kezelésnek nevezzük, amikor a szemészeti betegségre kedvencének szemcseppet, szemkenőcsöt, illetve tablettákat adunk. Ezeket a készítményeket önöknek kell otthon kedvenceiknek beadni. A konzervatív kezelést rendelhetjük önmagában, illetve a műtéti beavatkozásokat is hosszabb-rövidebb ideig szemcseppes kezelés követi és egészíti ki.

Szemkenőcs beadása:

A szemkenőcsöt leggyakrabban szemhéjak sérülésekor, szemhéjműtéteket követően rendelünk kedvencének. A krémet felbontást követően hűtőszekrényben kell tartani, a tubusból a tiszta ujjbegyére nyomja ki a krémet, és így kenje rá a kutya szemhéjára.

Szemcsepp beadása:

A szemcseppeket felbontást követően hűtőben kell tartania. Amennyiben többféle készítményt is rendelünk, akkor azok beadása között 5-10 perc szünetet szükséges tartani, hogy ki tudja fejteni hatását a beadott szemcsepp. A szemcsepp beadásakor legegyszerűbb kicsit felemelni az állat fejét, és ujjainkkal széthúzni a szemhéjakat, amíg másik kézzel a szemcseppes üvegcséből csöppentünk. Fontos arra ügyelni, hogy a szemcseppentős üveg szája ne érjen hozzá a szemhez vagy a szemhéjakhoz, nehogy beszennyeződjön a szemcsepp.