VIII. Nemzetközi Állatorvosi Szemészeti Konferencia és Szemészeti Workshop

R

2018. szeptember 14.

Szemészeti Workshop
R

2018. szeptember 15.

Szemészeti konferencia

VIII. Nemzetközi Állatorvosi Szemészeti Konferencia

A Kiséri Állatorvosi Rendelő és a Közép-Európai Társállat Szemészeti Társaság szervezésében szeptember 14-15-én nyolcadik alkalommal rendeztek Nemzetközi Állatorvosi Szemészeti Konferenciát és Szemészeti Workshop-ot, egy kisebb szünet után, újra Szentesen.

A magyar egyetemi- és tudományos életből ismert szaktekintélyes előadók mellett Németországból és az Amerikai Egyesült Államokból is érkeztek, hivatásukban igen elismert professzorok. Közel 150 állatorvos vett részt a tanácskozáson és a munkaprogramokon.

Az első napon a Szecessziós Házban folyt a tanácskozás, ahol Prof. Dr. Komáromy András professzor (USA) tartotta a nyitó előadást. Délután a Kiséri Állatorvosi Rendelő lézeres műtéti eszközeit láthatták az orvosok munka (műtétek) közben.

Érdekes volt látni, hogy a rendelőben az előre tervezett, és a legkorszerűbb műtéti eljárásokat bemutató operációk mellett elvégezték a mindennapi ellátást, illetve egyszerűbb beavatkozásokat is.

A második napon, a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ Dísztermében egész napos konferenciát tartottak, ahol Szentes Város Önkormányzatának nevében ünnepi köszöntőt mondott Szabó Zoltán Ferenc, önkormányzati képviselő. A nap során, szinkrontolmácsolással, angol és magyar nyelven hangzott el 12 előadás.

Többek között előadott Prof. Dr. Komáromy András, a Michigani Állatorvostudományi Egyetem vezető szemész professzora; Prof Dr. Sótonyi Péter rektor, az Állatorvostudományi Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára, Prof. Dr. Zöldág László, az MTA doktora, kandidátus is.

Biztosították, hogy a konferencián állatorvostan hallgatók és a szentesi Horváth Mihály Gimnázium (biológia tagozatos) diákjai is részt vegyenek – éltek is a lehetőséggel.

Képzési szempontból kiemelt rendezvénynek számított a konferencia, amit az is jelez, hogy továbbképzési pontértéke 77 pontot számít.

Prof. Dr. Tóth Józsefet, a Németországban praktizáló szakembert kérdeztük meg az itt szerzett tapasztalatairól: „már harmadik alkalommal veszek részt a konferencián, és mindig sok tapasztalattal, kellemes élményekkel távozok. Ezúttal is szereztem új ismereteket, a rendelőben tapasztaltak tettek rám mély benyomásokat.

A két napos nemzetközi eseményt ezúttal (is) a Kiséri Állatorvosi Rendelő, illetve Dr. Dobos András – szemész specialista, egyetemi docens szervezte.

Képek az 1. nap eseményeiről:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2250922771645534

Képek az 2. nap eseményeiről:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2250936191644192