2012. május 11-én került megrendezésre a második szentesi állatorvosi szemészeti konferencia.

A II. Szentesi Szemészeti Konferencia helyszíne a Megyeháza díszterme volt.

8 órakor megkezdődött a regisztráció, nagy érdeklődéssel érkezett a csépai Dr. Nagy Lajos 87 éves, ma is aktív állatorvos.

Szirbik Imre polgármester úr nyitotta meg az előadás sorozatot.
Első előadó prof. dr. Iounescu Iuliana a harmadik szemhéj sebészeti megoldásairól tartott előadást. Vele a szakmai vitánk már előző este elkezdődött, és csak a harmadik üveg Egri Bikavér oldotta fel.

Második előadó Dr. Berényi Adrienn, aki az előadása közben is ilyen mosolygós volt. Magas szintű előadást tartott a kóros szemfenéki elváltozásokról.

Harmadikként Dr. Fenyves Ildikó következett, aki a szemfenék szövettani anatómiáját is bemutatta CEA mellett
A két fiatal hölgy előadása rendkívül nagy tetszést váltott ki a hallgatók sorában. Előadásukon keresztül a modern diagnosztikai eszközök is bemutatásra kerültek.

A hölgyek után Pontyos Csaba következett.  Csaba bemutatta az állatgyógyászatban használható modern készülékek tulajdonságait. Ezek a készülékek magas színvonalon jó diagnosztikai lehetőségeket biztosítanak elérhető áron.

Negyedikként került sor Dr. Dobos András délelőtti előadására, a leggyakrabban használatos szemészeti gyógyszerek (humán vagy veteriner) bemutatása indikáció szerint.
A nagy sikerű ebéd című előadást a szentesi SÉF Kft. rendezte!

Ebéd után következett Dr. Gyenes Ágota. Az igazgató főorvos asszony. Magyarországon elsőként operált cataractát minimalinvasiv technológiával. Előadásában bemutatta a cataracta kialakulását és műtéti megoldását. Előadása megmutatta azt, hogy a cataracta műtéteknél a szűrés, a korai felderítés milyen fontos, hogy a beteg minél hamarabb műtőbe kerülhessen.

Hatodik előadónk Sebestyén Andor professzor volt. A daganatos szemészeti betegségekről tartott előadása tartalmazta az általa évtizedek alatt szerzett tapasztalatokat. CV-247 ismét nagy érdeklődésre tartott számot.

Siver doktor úr a nagy előadók klasszikus stílusában tartott egy hiánypótló előadást az ultrahang készülékek működésének alapjaitól a legmodernebb képalkotásra képes készülékek tulajdonságainak bemutatásáig. Lekötötte a figyelmet, elvarázsolt és magával ragadta a hallgatókat.

Végül Dr. Dobos András PRA előadása zárta a konferenciát.

Zárás után a résztvevők egyértelműen kifejezték, hogy várják a III. Szentesi Állatorvosi Szemészeti Konferenciát 2013-ban!

Dr. Dobos András címzetes egyetemi docens