Eszközök

A rendelő szemészeti diagnosztikai és műtéti felszerelése:

Rendelőnk nem csak Magyarországon, hanem Európában is kiemelkedő eszközrendszerrel áll az Önök, kisállattartók rendelkezésére. Rendelőnket tíz év alatt fejlesztettük olyan szintre, hogy a szemészet minden részét, mind a diagnosztikát (a megbetegedés okát, kiterjedését felderítő tudományág), mind a betegségek kezelését – műtéti technikáját úgy tudjuk elvégezni, hogy a modern kor tudományának és követelményeinek legmagasabb szinten feleljünk meg.

Funduskamera, Tonométer (szemnyomás méréshez), Pachimeter (ez a készülék sok humán orvos számára is ismeretlen, ez a készülék a szaruhártya vastagságát mikrométeres pontossággal határozza meg). Glaukómánál – zöldhályog, fekély gyógykezelésénél illetve szaruhártya gyulladásos elváltozásainál nélkülözhetetlen véleményem szerint. Ultrahangos készülék biokuláris ophtalmoskop illetve az ERG-VEP készülék, az egyetlen olyan készülék amellyel valóban el lehet dönteni, hogy a kutya retinája tényleg jól működik, galukóma – zöldhályog, PRA gyanús esetekben ennek használata nélkülözhetetlen. Cataracta – szürkehályog esetén azt a dogmát, hogy a kutya a cataracta “mögött” megvakul el lehet törölni, ugyanúgy a glaukóma betegség gyógyíthatatlanságának nimbusza is okafogyottá vált. Kézi réslámpánk a mindennapos diagnosztikának a része, hiszen a szemfenék vizsgálata hipertóniában, cukorbetegségben, egyes fertőző betegségek felderítésében rendkívül fontos.

Cataracta műtétnél, mikrosebészeti eszköztárt használunk, ehhez nélkülözhetetlen a Phacoemulsificator, amely segítségével 3mm-es seben keresztül lehet a szemlencsét eltávolítani és az újat behelyezni.

ERG vizsgálat

Elektroretinográfiás vizsgálati eljárás

Phacoemulsificator

Szürkehályog (cataracta) operáció

Tonovet

Szemnyomásmérő

Schirmer-teszt

Kutya könnytermelésének vizsgálata

Funduskamera

Digitális direkt ophtalmoscopam

Ophtalmoscopos vizsgálat

Direkt ophtalmoscop

Operációs mikroszkóp

Speciálisan kialakított mikroszkóp

Digitális réslámpás vizsgálat

Szem minden rétegére kiterjedő vizsgálóeszköz

OCT vizsgálat

Optical coherence tomography

Szemészeti ultrahang

Konvex, 8 mHz-es vizsgáló fejjel

Fluoreszcein-teszt

Festékkel impregnált tesztcsík

Supra-T810 lézer

Európában egyedülálló lézerkészülék.